Though the book is written in English it starts to get some attention in the Netherlands now. For those of you in the English speaking countries that still read (and speak) Dutch, this is the te text from the old home country:

KURSK
Woerdense schrijver mikt op internationaal succes.
Achter het pseudoniem Clinchandhill zit de Woerdenaar Bert Klinkenberg die in 2016 zijn eerste boek Kursk publiceerde. Kursk is een Engelstalige spionageroman en vertelt het geromantiseerde verhaal van het vergaan van de gelijknamige Russische onderzeeër in 2000.
In ‘Kursk’ heeft Klinkenberg feiten en fictie bij elkaar gebracht in een verhaal waarvan waarschijnlijk nooit bekend zal worden wat zich werkelijk heeft afgespeeld. Politieke intriges en persoonlijk drama, het einde van de koude oorlog en een nieuwe Russische president zorgen voor een pakkend verhaal.
Volgens de schrijver zijn zoveel mogelijk feiten als er bekend zijn verwerkt in zijn roman maar volgens hem kent niemand kent het hele verhaal. Daar waar de feiten ontbreken heeft de Woerdenaar zijn versie van wat er werkelijk gebeurde ingevuld.
Persoonlijke interesse voor politieke intriges en een levenslange ambitie om te schrijven gaven de 53 jarige Klinkenberg de inspiratie om dit verhaal te vertellen. Naar eigen zeggen van de schrijver is de keuze voor de Engelse taal te wijten de liefde voor het Engels aan ‘de extra uitdaging’. Het boek is inmiddels verkrijgbaar in alle Engelstalige landen in eBook en Paperback en in e-book o.a. bij bol.com.

Het verhaal
Moskou, zomer van 2000 wanneer een nieuwe, democratisch gekozen president aan de macht komt. De jongen marine officier Mischa Kastamarov wordt opgeroepen om op de Kursk mee te doen aan de grootste marine oefening in jaren niet wetende dat de Kursk een super-torpedo draagt om te testen in de Barents zee.
Gelijktijdig krijgt geheime dienst marineofficier van Amerika, officier Mitchel James, de opdracht om met twee onderzeeërs de oefening te bespioneren. Een ongeluk tussen onderzeeërs star een serie gebeurtenissen die niemand had kunnen en durven voorzien en welke leidt tot Kastamarov als enige persoon die de bemanning van de Kursk nog kan redden.
Terwijl thuis de families in het duister tasten en hun eigen regering enige kennis van het incident ontkend vecht de bemanning op de bodem van de Barents zee tegen vuur, klimmend water en psychologische vertwijfeling. Tegen alle politieke krachten in werkt Mitchel James aan zijn eigen reddingsplan.

“A thoroughly enjoyable book, not only for those who are interested in the Kursk disaster, but those who love to read something that is filled with suspense” C.s. W. Author, United Kingdom

“It feels like you are reliving that experience. — A combination of politics, drama, tension and adventure.” M. Festus, Nairobi

“Once a reader has begun the story putting the book down is next to impossible. — This recount of a tragic incident that affected hundreds of lives is a powerful piece of writing.” Julie W. Kings County, NY, United States

“A terrific analysis of the public theories and broadcasts and along with awesome character representation.” Annie H. Freelance Writer, Jamaica
“Kursk is a fast-paced political drama that had me hooked from the very first page.” Cristina Lawson, United Kingdom
*Quotes van Amazon en Goodreads.com